nuffnang

PeTeR AnSWeR

Saper pernah main game ni??


 Mesti ada di kalangan kita yang kenal akan permainan ini. Biasanya orang yang memperkenalkan game ini mesti dari orang di sekeliling anda juga kan?? Mesti ada yang percaya yang Peter ini mempunyai semangat Spiritual, kerana apa sahaja yang di tanya pasti Peter akan tahu jawapannya...

Sebenarnya, permainan Peter Answer ni, adalah satu trick untuk kenakan orang lain. Nira pernah terkena dengan trick permainan ini. Pada mulanya nira rasa pelik, setiap kali kawan Nira taip pertanyaan di kotak soalan, pasti sahaja Peter ini tahu jawapan yang ditanya itu. Macam mana ye, Peter ni boleh tahu setiap soalan yang di tanya.

Akhirnya kawan Nira tu membongkar rahsia permainan ini....





Di ruang petition, permainan ini menyuruh kita menulis "Peter, please answer atau Peter, please answer the following question" namun di sini lah letaknya muslihat permainan ini. Semasa anda ingin menaip "Peter, please answer" dalam masa yang sama anda menulis jawapan yang ingin anda tanya di ruang Question. Namun, jawapan yang anda tulis itu tidak tertera dalam ruangan petition, dalam ruangan itu masih tetap tertulis "Peter, please answer".


CONTOHNYA, anda ingin bertanya nama anda pada Peter:

Anda perlu menulis begini di ruang petition ---- > "Peter, Hanira Rashid"

Namun, perkataan Hanira Rashid tidak keluar dalam petition, sebaliknya dia akan keluar,

----- > " Peter, please answer"

Selepas itu, anda akan mula menaip soalan di ruangan Question.

------ > " What is my name?"

Lalu, Peter akan memberikan jawapan yang anda sendiri taip tadi iaitu, " Hanira Rashid"

Sekian itu la muslihat Peter Answer..

UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA TENGOK VIDEO INI
http://www.youtube.com/watch?v=5XY10z6B_YQ



Nota Kaki: Terkantoi kat office tadi...



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang

Pages

[URL=http://s07.flagcounter.com/more/rQf][IMG]http://s07.flagcounter.com/count/rQf/bg=FFFFFF/txt=00. Powered by Blogger.

nuffnang

Followers

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"NeVer LeT thE FeAr Of StRiKiNg OuT KeEp YoU FrOm PlAyInG ThE GaMe..."

Music


Template Brought by :

blogger templates