nuffnang

Khas untuk Syarifah Nadial

Assalammualaikum...

Sekarang 28/08/2012 pukul 10:37 malam..

Sedang asyik tengok buku2 lama, tiba2 terlihat pula surat2 yang dikirimkan oleh Tuan Syarifah Nadial sejak tahun 2006 dahulu. Lama dah surat nie berada dalam fail nira nie. Sayu je hati bila baca balik surat2 tue..Ya Allah, rindunya dekat Syarifah..dah lama tak bersua dengan Syarifah.

Kami berdua berkenalan sejak matrik lagi, iaitu pada tahun 2005/2006 di Matrikulasi Mara Kuala Nerang, Kedah. Time tue nira ingat lagi, nira tegur Syarifah masa Syarifah tengah on call abang Syarifah..hehe..time tue juga kita berdua tengah blur2 sebab minggu orentasi...penat ya amat time tue..kebetulan pula nira first time dok asramah so jadi terpingga-pingga kejap...haha..

Walaupun kita tak sama kelas dan tak satu bilik namun persahabatan kita umpama isi dengan kuku jer kan..bila keluar rehat kita sama2 jer jalan kaki menuju ke dewan makan, lepas tue bila outing pula kita berdua juga keluar bersama. Nira teringat balik, budak perempuan boleh outing hari jumaat, time tu la kedai banyak tutup..hurm..lepas tue bila nak outing juga tak boleh pakai seluar jean... hurm..kenangan2...lepastue naik teksi pula tong2 duit tambang..seronok jer time tue...

Bila time peperiksaan pertengahan dan akhir tahun jer, kita berdua selalu jer pergi perpustakaan malam2...jalan sama2 dalam kegelapan malam, orang semua dah masuk tido, kita baru nak balik asramah...lepastue nira ingat lagi, kita duduk dekat atas tangga...tengok bulan sama2...lepastue berborak menceritakan cita2 kita serta gosip2 hangat time tue..hahah...bahagia sungguh time tue...

Dekat asramah pula, kita selalu jer makan maggi ruski kan...sampaikan satu hari tue nira tak makan nasi pun just makan ruski jer, alih2 malam tue kena gastrik teruk..hurm..time tue pula tak ada roomate..so, merangkak-rangkak la pergi kat pintu minta tolong...ish dasyat betol..semua kawan2 1 paras tue tolong urut2 dan sapukan minyak angin..dorang semua memang sangat baik hati...

1 tahun sungguh sekejap je dekat situ kan...tup2 dah tamat belajar...time tu pula nira tak sabar2 nak balik rumah..seminggu sebelum cuti dah kemas2 baju nak balik la katakan..haha...masa tue pula sangat rushing..bila dalam perjalanan balik jer, seriously dalam otak nie teringatkan Syarifah jer...dah macam orang bercinta pula...time tue rasa2 nya macam tak dapat berjumpa lagi jer..sebab kita berdua dapat lain2 universiti
mana tak nyer Syarifah dapat UUM nira pula UPM..hurm..

But,

Alhamdulillah kita dapat berjumpa lagi, time tu Syarifah ader assignment nak kena buat dengan rakan2 Syarifah dekat UUM. Masa tue korang nak pergi interview company DRB-HICOM..so, Syarifah stay kat umah nira..riang ria jer rasanyer kan..mana tak nyer, kita berdua nie satu kepala..minat, hobi banyak yang sama. Kalau bercerita sampai esok pagi pun tak per...tak ingat waktu pun..tup2 dah naik matahari...bercerita pun banyak pula topic2 hangat yang hendak di perkatakan, pasal hantu la, david backhem la, mata cantik la, bumi la, novel la....kalau boleh semua yang kita kongsi kan semuanya memang menarik minat kita berdua...=) nira bahagia dengan Syarifah...

Dekat bawah nie adalah ayat2 yang Syarifah kirimkan dekat nira, nira amat2 tertarik dengan ayat ini, ia mempunyai maksud yang amat mendalam...terima kasih sahabatku~

Kau sahabat...
Yang ku kenali dulu...
Di waktu itu...kita bersua..pada malam yang masih baru...
Kau datang menghulurkan sebuah persahabatan pada cahaya matahari menjadi saksi...
Tidak ku sangka..perkenalan ini akan menjadi sebuah perkenalan yang indah...
Yang pada akhir membawa erti yang bermakna...
Bila kita berpisah, ia menekan hati...
Sayu di hati, sedih terasa, bila kita berjauhan kini...
Segala onak dan duri perlu di tempuhi...
Bila badai melanda...
Diriku sepi..hati terkenang pada sahabat yang dekat di hati...
Bila berada di antara mereka...
Sayu rasa hati, bila wajahmu tiada di situ...
Entah mengapa..hatiku memang sedih...
Bila ku kenang diri mu wahai sahabat...
Membuat hati bengkak..guguran air mata mengalir...
Ku sentiasa berdoa dan berharap moga kita berjumpa lagi...
Hatiku berkata...tiada apa yang terindah dalam persahabatan...
Hanya sahabat sepertimu yang bagaikan permata dapat ia diindahkan...
Moga kita terus bersahabat walau berjauhan...
Tiada hati yang lain dapat memahami hati sahabat seperti mu...
Minat yang sama...dan pendapat...
Akan ku kenang sampai bila-bila...




~Hanira n Syarifah 4 ever...~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang

Pages

[URL=http://s07.flagcounter.com/more/rQf][IMG]http://s07.flagcounter.com/count/rQf/bg=FFFFFF/txt=00. Powered by Blogger.

nuffnang

Followers

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"NeVer LeT thE FeAr Of StRiKiNg OuT KeEp YoU FrOm PlAyInG ThE GaMe..."

Music


Template Brought by :

blogger templates